diumenge, 27 de gener de 2013

Emporium Mixta Unisex


Una mica d'història:

Riera i Juanola eren dos socis que van crear, a Figueres, una empresa anomenada Rieju (Riera-Juanola) el 1934. Primer van començar a fabricar accessoris per les bicicletes i motocicletes. Després es van anar animant i van començar a fabricar bicicletes, les Emporium i les Marathon (si us hi fixeu els noms estan escollits per referències gràfiques de la zona).  Aquestes es van començar a fabricar cap al 1960, i les últimes van deixar de fabricar-se cap als 80-90's.

La protagonista d'avui és una de les que va sortir d'aquesta fàbri-ca plena d'història. Una Emporium Mixta Unisex.

Les manetes de frens i els ponts són Olímpic 70, el desviador i el canvi Simplex (francesos), palanques de canvi Zeus, bieles Solida (franceses) de 52-42 dents, pedals Notario, i llums i dínamo Rinder (espanyola).

El que em despista una mica d'aquesta bicicleta és que en el catàleg de les Emporium de BICINOVAla bici surt només amb un plat. En canvi la que he restaurat en té dos, però bé, segons l'estructura d'aquesta bicicleta sembla que estigués preparada per portar els dos plats. La veritat és que tampoc molesta, al contrari, fa goig veure una bicicleta clàssica amb tot de guarniments(almenys és la meva visió).

Algunes fotos mentre estava a la sala d'operacions...
I el resultat final...He tingut molta sort amb aquesta bicicleta, ja que no estava demacrada pel rovell gràcies a que ha estat guardada a l’interior d'una casa i conservava tots els components originals.

Com ja podeu veure he intentat ser fidel amb la bici (normalment ho sóc), retornant-li l'originalitat que segurament tenia des del primer dia.

Amb aquesta bici m’ho he passat d'allò més bé restaurant-la, i també he de dir que és la que més m’agrada.

Cap comentari:

Publica un comentari